Prajitura cu biscuiti si crema caramel

miercuri, 27 ianuarie 2010


Ingrediente:
-200 g zahar
-200 g unt (1 pachet)
-1/2 litru de lapte
-4 linguri de faina ( nu cu varf)
-400-500 g biscuiti
-aprox. 150 ml lapte pentru inmuiat biscuitii
Crema:
Se topeste zaharul la foc mic pana devine caramel.
Cand zaharul este complet lichid se adauga pachetul de unt si se amesteca pana se topeste untul.
Apoi se adauga laptele (din care se opresc cam 50-100 grame) si se amesteca bine
pana la omogenizare.
Se amesteca laptele oprit cu cele 4 linguri de faina(laptele se pune treptat peste faina si se amesteca pentru a nu ramane cocoloase).
pana se formeaza o pasta moale omogena.
Apoi se toarna amestecul de faina si lapte,incet in compozitie, amestecand continuu pentru a evita formarea de cocoloase.
Se fierbe crema in continuare si se amesteca continuu ,pentru a nu se lipi de vas, pana se ingroase.
Se da crema la racit si se amesteca din cand in cand pentru ca se formeaza desupra o crusta mai tare.
Cand crema este putin calduta se iau biscutitii si o tava(de preferat de forma patrata sau dreptunghiulara)
si se aseaza un strat de biscuiti (unul langa altul).
Biscuitii in prealabil se inmoaie in lapte fiecare dar nu se tin prea mult pt a nu se inmuia prea tare.
Se pune crema peste ei, din nou biscuiti din nou crema si tot asa... cat vreti de inalta prajitura sa fie.
Pofta buna

Bucataria Alexandrinei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino