Supa de salata

miercuri, 13 ianuarie 2010


-2 capatani salata verde
-100 ml lapte
-100 ml smantana
-4-5 bucati slaninuta
-6 catei de usturoi
-faina -2 linguri
-marar-proaspat sau uscat (1 lingura si jumatate)
-piper
-sare

Se spala salata verde si taie fideluta. Separat se pun 3 litri de apa la foc. In momentul in care apa fierbe se adauga salata.
Se lasa la fiert 20 minute. Intr-o craticioara se pune slanina la prajit iar in momentul in care e prajita se toarna peste salata . Se lasa un pic de unsoare sa se parjeasca si usuturoiul care se va adauga si el dupa ce sa calit putin.
In acest moment se mai adauga si mararul.
Se mai fierbe cca 5 minute iar apoi din smanatana lapte si faina se va face ingrosala care se toarna in oala.
Se mai lasa putin la fiert la foc mic .
Se mai pot sparge 2-3 oua intregi in supa in functie de preferintele fiecareia.
Pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Bucataria Alexandrinei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino